De Parade Gaat door

Sluit

COVID-19

Theaterfestival de Parade 2020 afgelast
De 30ste editie van Theaterfestival de Parade gaat vanwege de kabinetsmaatregelen niet door. We zijn aangedaan door het nieuws, nu de originele festival-vorm niet door kan gaan. We bezinnen ons, afhankelijk van de gestelde voorwaarden, op alternatieve vormen. Uiteraard staat veiligheid hierbij voorop.

Dit jaar stonden we voor de dertigste keer klaar om met onze theaterkaravaan door Nederland te trekken. Voor het eerst zouden we onze poorten openen in Eindhoven om daarna met alle artiesten, theatertenten, caravans en restaurants door te reizen naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Een van de dingen die de Parade volgens velen zo bijzonder maakt, is de verbinding tussen artiesten en publiek. Juist in deze tijd is de noodzaak tot nabijheid, elkaar opzoeken, inspireren en verhalen vertellen voelbaar. Helaas is dat deze zomer niet mogelijk, want uiteraard staat de gezondheid van de medewerkers, makers en publiek voorop. De beslissing om de Parade 2020 niet door te kunnen laten gaan, heeft grote gevolgen voor de organisatie, de honderden artiesten, de restauranthouders, de muzikanten en partners.

In de zomer van 2021 bouwt het rondreizende theaterfestival haar tenten weer op in de vijf grootste steden van Nederland: Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Steun de Parade, koop een kaartje voor 2021
De Parade is een ongesubsidieerd festival en komt daarom niet in aanmerking voor de aangekondigde steunmaatregelen voor culturele instellingen. De belangrijkste subsidiënt van de Parade is al dertig jaar het publiek. We roepen het publiek dan ook op om entreekaarten voor 2021 aan te schaffen, deze al dan niet te doneren of een losse donatie te doen via onze website. Eventuele gekochte entreekaarten blijven voor de hele editie van 2021 geldig.